Vastgoednieuws

Renteloos renovatiekrediet op komst voor sociale ontleners

Renteloos renovatiekrediet op komst voor sociale ontleners

Vanaf 2022 kunnen sociale ontleners van het Vlaams Woningfonds een energetische renovatielening van 0 procent aangaan wanneer ze een woning of appartement kopen om te renoveren.

Zo’n lening bestaat al sinds 2021 voor hypothecaire leningen bij banken. Vanaf volgend jaar volgen de sociale leningen. Er komt een overgangsregeling voor wie al in 2021 een sociale lening aanging. Dat meldt Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA).

Wie een woning of appartement koopt en die binnen de vijf jaar grondig renoveert, komt sinds 2021 in aanmerking voor een renteloze lening (tot 60.000 euro) voor die renovatie. Met dat instrument wil de Vlaamse regering het aantal energetische renovaties aanzwengelen.
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele breidt de renteloze lening nu ook uit naar sociale ontleners. “Het is uiterst belangrijk dat sociale ontleners van dezelfde voordelen kunnen genieten als ontleners bij een reguliere bank. Daarom maken we nu voor hen ook de renovatielening aan 0 procent mogelijk”, aldus Diependaele.

De N-VA-minister voorziet ook een overgangsregeling voor wie in 2021 al een sociale lening afsloot bij het Vlaams Woningfonds. Ook die ontleners kunnen nog een renteloze renovatielening afsluiten. De akte van hun aankoop moet tussen 31 december 2020 en 30 juni 2022 liggen.

Bron: CIB

Delen