Vastgoednieuws

Nieuwbouw bij Idylia: uniek grote oppervlaktes

Nieuwbouw bij Idylia: uniek grote oppervlaktes

In de zoektocht naar een nieuwe woning zijn er talloze aspecten om rekening mee te houden. Eén van de belangrijkste is vaak de oppervlakte. In deze blog vertellen we je meer over de oppervlakte van nieuwbouw in België, waarbij we onze eigen projecten vergelijken met het gemiddelde.

Oppervlakte nieuwbouw in België

De oppervlakte van nieuwbouw varieert afhankelijk van verschillende factoren: de locatie, bouwvoorschriften, architecturale trends, veranderende voorkeuren…
Vandaag is nieuwbouw vaak kleiner dan een paar jaar geleden, vooral in stedelijke gebieden waar ruimte schaars is. Tussen 2005 en 2015 bedroeg de gemiddelde bewoonbare oppervlakte in België 262 m² voor nieuwbouwwoningen en 139 m² voor nieuwbouwappartementen. In 2023 was dat respectievelijk 197 m² en 104 m².
Die daling kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder strengere bouwvoorschriften en een grotere focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Sinds 2019 is het gemiddelde bewoonbare oppervlakte in België echter wel stabiel.

Oppervlakte nieuwbouw bij Idylia

Bewoonbare oppervlakte

Bij Idylia begrijpen we dat een ruimte een luxe is die niet mag worden onderschat. Met bewoonbare oppervlaktes van 170 m² tot 240 m² bieden we nieuwbouwwoningen die over het algemeen ruimer zijn dan het huidige Belgische gemiddelde. Onze grootste woning, die van 240 m², is lot 4 van project Hof Ter Laak in Koersel (Beringen).

Grondoppervlakte

Het is niet alleen binnen waar de ruimte tot zijn recht komt bij onze projecten. Stap naar buiten en ontdek royale, uitgestrekte tuinen. Lot 1 van Hof Ter Laak heeft het grootste grondoppervlakte met maar liefst 1.099 m² - onderscheidend in de regio.

Samenvatting

Terwijl nieuwbouwwoningen in België over het algemeen kleiner zijn geworden, bieden we bij Idylia ruime woningen aan met oppervlaktes van 170 m² tot 240 m². Daarnaast onderscheiden we ons regionaal ook met royale grondoppervlaktes tot wel 980 m².

Ben je op zoek naar een nieuwbouwwoning die zowel binnen als buiten groot(s) is? Bekijk het aanbod op onze website of contacteer ons voor een persoonlijk gesprek.

Delen