Nieuws

Vlaming bouwt steeds minder zelf zijn woning

“Opmars appartementsgebouwen door professionelen”

Het aantal Vlamingen dat in eigen naam een bouwaanvraag indient en krijgt, daalt in sneltempo. De opmars van de appartementsgebouwen doet immers het aandeel van de professionelen zoals projectontwikkelaars stijgen. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Vorig jaar werd 30 procent van de bouwaanvragen door particulieren ingediend. Acht jaar geleden was dat nog iets meer dan de helft. Een reeks factoren draagt bij tot de verschuiving, bijvoorbeeld de opmars van de flats. Die nemen toe in populariteit door de gezinsverdunning (meer alleenstaanden), de vergrijzing en de trek naar de steden.

Binnenkort: Nieuw woonproject 'LIEBENSHOF' in Zonhoven

Op zoek naar een goede vastgoedinvestering of je eigen stek in hartje Zonhoven?
Binnenkort realiseert Idylia 27 energiezuinige parkappartementen en 4 energiezuinige woningen in het centrum van Zonhoven.
Meer weten over dit uniek woonproject?
Schrijf u dan nu in via www.liebenshof.be en verneem als eerste alles over Liebenshof!

Zo vind je de goedkoopste woonlening

Een woonlening is een van de belangrijkste financiële beslissingen van je leven. Een foute keuze kan al snel duizenden euro’s extra kosten. Waar moet je zeker op letten? En welke spelregels moeten de banken volgen?

Nog nooit waren huizen in ons land zo duur en nog nooit werden er zoveel huizen gekocht.

Een woonhuis in ons land kost vandaag gemiddeld 243.344 euro. Dat is 1,7 % duurder dan begin dit jaar. Dat blijkt uit cijfers die de notarissen verzamelden. Nooit werd er in België in één trimester zoveel vastgoed verkocht.

KLEINE SPELERS VERLAGEN RENTES INZAKE WOONLENINGEN

“Overweldigend succes van goedkope woonlening

Hello Bank!, de onlinedochter van BNP Paribas Fortis, laat de rentes voor zijn woonleningen fors dalen: van 1,90 naar 1,65 procent voor een lening met vaste rente op 20 jaar. Voor een vaste lening op 15 jaar gaat de rente van 1,65 naar 1,40 procent, voor een vaste lening op 25 jaar gaat de rente van 2,05 naar 1,90 procent. Aan de leningen zijn wel verscheidene voorwaarden verbonden.

oudere berichten